Изберете вашата държава и език
 
14 февр. 2017

ЧЕТИРИ ЖЕНИ И ПОЛА С ВИСОКА ТАЛИЯ – КРАТКА ИСТОРИЯ С НЕОЧАКВАН КРАЙ

news-image

Всъщност жените са пет, а полите с висока талия - шест, но това са подробности.

Гери, Ани, Нели и Габи работят в един офис. Тъй като най-редовно са на диета, в обедната си почивка не хапват, а пазаруват онлайн. Заедно, защото така е по-интересно. И четирите обожават да носят поли и мисълта, че идва пролет, а след това и лято, ги кара трескаво да разглеждат нови колекции и да се запасяват с любими модели.

Гери, Ани, Нели и Габи никога не купуват еднакви модели поли. Но не защото държат да не изглеждат еднакво в офиса, а защото и четирите имат различни фигури и пола, която стои добре на едната, често не е подходяща за другите. Гери е тип „ябълка“ – има закръглена фигура и все се оплаква, че май няма талия. Но пък има страхотни крака! Ани е тип „круша“ и хич не си харесва ханша. Твърди че е голям. Харесва си обаче талията и раменете и гледа да ги подчертава. Нели гордо заявява, във всеки удобен случай, че е тип „банан“ – с тесен ханш и рамене. Като почне прекалено да се хвали с този факт, другите я подкачат, че й липсва талия. Край на тези плодови закачки слага Габи, която е тъжна, че няма плод с нейния силует – на обърнат триъгълник. Има широки рамене, но пък ханшът и краката й се обект на завист в цялата фирма.

Четирите дами имат общ враг – колежката Хриси, която работи в същия офис. Хриси е с така мечтаната от 99% от женското население на земята фигура „пясъчен часовник“, която не просто гледа да подчертава по всички възможни начини ами и се облича така, че да не остане и  капка съмнение, че именно тя е еталон за съвършен женски силует. За всеобщ ужас, всички  са съгласни с това.

Тайното оръжие на Хриси /и обект на трайно желание и обожание на нашите четири дами/ е полата с висока талия. Права, писалка, разкроена, линия А, клош – всякакви варианти, но ВИНАГИ с висока талия. Работата е там, че когато си с фигура пясъчен часовник, талията е най-тъничката точка на тялото и когато това се подчертае с подходяща дреха, цялата фигура изглежда по-слаба. Хриси знаеше това и подчертаваше.

Една сутрин, докато всички си пиеха кафето и все още не им се работеше, Хриси избухна с новината, че е получила мейл от GANG.BG /онлайн магазин за дрехи, от който често си пазаруваше/. В мейла я информираха, че има нова колекция и че в нея има шест бутикови поли.....с висока талия.

„Еееее, стига с тая висока талия“ – Гери, Ани, Нели и Габи определено не бяха очаровани. Полите бяха наистина страхотни, ама как да си поръчат, като Гери изпитваше ужас да носи нещо с фиксирана талия за да не си подчертава коремчето, Ани си мислеше, че като си подчертае талията подчертава и ханша, Нели се притесняваше, че такава пола ще й стои „като на закачалка“, а Габи....Габи просто недоумяваше как тази талия ще смали широките й рамене, което беше най-голямата й мъка.

На екрана на Хриси обаче полите изглеждаха просто неустоими. Едни такива кокетни, цветни, свежи и сякаш създадени от самата пролет.

„Момичета, ще си поръчвам от едни страхотни поли, ако искате, вижте ги и вие, да си поръчаме заедно и да платим една доставка“ – гласът на Хриси огласи офиса. „Ако поръчаме днес, утре ще са при нас. Решавайте по-скоро, че бързо се изчерпват. В обедната ще поръчам.“

Ами сега? Че искат да си поръчат и те е повече от ясно. Ама как купят нещо, което ще облече и тя? Нали на фона на нея ще изглеждат нелепо. Ех, тая висока талия обърква всичко...

„Дали пък да не рискуваме? В крайна сметка какво пък – пола като пола. Цената е супер. А и ще поръчаме и четирите, та заедно да си понесем и доставката, и неловкото чувство, ако се окаже, че наистина този модел не е за нас. Много са красиви! Пък и ние кога сме си купили такива поли, че да сме съвсем сигурни, че не ни отиват?“

Обедната почивка дойде и отмина. Полите бяха поръчани– по една за всяка от нашите дами. Гери си избра тъмносиня на нежни точки и райе, Ани – флорална с големи цикламени цветя. Нели заложи на ретро вариант в червено на бели точки, а Габи – най-нежния модел с пастелен принт в пепел от рози и слонова кост. Хриси си поръча по една от всеки модел – не можа да устои на нито една от тях.

На следващия ден работната обстановка беше прекъсната от куриера, който донесе огромен пакет и сложи край на всеки шанс за смислен труд на нашите героини до края на работния ден. Решиха да си пробват полите още в офиса – в обедната почивка. Нямаше смисъл да се чака до вечерта, защото така или иначе погледите им бяха постоянно в огромния пакет на пода.

Както вероятно не е трудно да се предположи, първо трябваше да изтърпят модното ревю на Хриси, която държеше да дефилира с всяка една от шестте си нови придобивки. Стояха й страхотно.

Дойде ред и на другите. Първа се престраши Нели – много й се искаше да види как ще изглежда. Облече своята червена пола на бели точки и при вида си в огледалото чак се стресна – това нейното тяло ли беше? Полата й стоеше страхотно и сякаш в талията й се беше появила извивка, а разкроената долна част й придаваше много по-женствен вид. Е как не се беше престрашила да си купи още поне няколко такива поли досега?

Окуражена от този развой Гери също облече своята пола, не без страх от това, което ще види в огледалото после. Но и при нея изненадата беше приятна – да, талията й не пасна там, където пасваше на Хриси и Нели, а някак по-нагоре, под бюста. Това обаче съвсем не беше лошо, защото подчертаваше бюста и страхотните й крака, а разкроеният силует и тъмният цвят изцяло преместваха фокуса от корема, който все се стремеше да прикрие.

Ани не дочака Гери да приключи с огледалото и скочи в невероятната си нова флорална пола, само за да се увери, че от сега нататък ще си купува САМО ТАКИВА ПОЛИ! Стоеше й просто страхотно – подчертаваше талията, която тя така или иначе си имаше, но прикриваше прекрасно по-широкия й ханш.

Последна Габи си облече новата придобивка и с неприкрит страх пристъпи към огледалото. И не можа да се познае. Каква хубава талия...и да, раменете и са си там, и са си широки, както винаги, но защо като се погледне в цялост изглежда някак...балансирана? Дали не е от разкроения силует?

Оказа се, че нашите героини са грешали през цялото време, в което са въздишали по полите на Хриси, без надежда някога да облекат нещо подобно.  Дали няма да се окаже, че високата талия е подходяща за всеки тип фигура?

Всъщност, не. Полата с висока талия наистина не е подходяща за определени типове тела. Например за Гери и Габи. Но полите не са само талия и не всички са еднакви, нали? Някои са прави, други – с големи плохи, трети – тип писалка и всяка една подходяща за различен тип фигура. Сред тях обаче има една почти универсална, която трябва да е част от гардероба на всяка дама, независимо от фигурата – полата в линия А, с висока талия. Точно като тези шест поли, за които разказахме тази кратка история.

 Тази пола внася баланса, който естествено присъства във фигурата на Хриси, във фигурите на останалите четири дами. И това, че подчертава прекрасно предимствата на нейния тип тяло, не означава, че непременно подчертава недостатъците в телата на другите. Въпрос не на талия, а на цялостна кройка.

В момента в офиса на Гери, Ани, Нели, Габи и Хриси, разкроената пола в линия А с висока талия е официален дрескод, а GANG е чест избор за пазаруване в обедната почивка. Там 90% от полите са такива, защото 90% от клиентките са като една от петте ни героини. За радост, процентите колебаещи се дали да си купят такава пола от тях намаляват. Ето защо очакваме бум на кокетни и елегантни жени тази пролет. Бъди една от тях.

А шестте поли? Те все още са налични ТУК.