Изберете вашата държава и език
 
28 апр. 2017

ЕЖЕДНЕВНИ РОКЛИ – практично и красиво модно решение, което пренебрегваме

news-image

"А роклята, дори най-обикновената,  е нещо много специално – знаеш ли, че можеш да имаш няколко рокли с една и съща кройка, в различни цветове и от различни материи, и да изглеждаш различна всеки ден? Това е нещо почти магично и не е за подценяване. Напомня за вълшебната способност на жената да се променя. "

Кликни тук за колекцията Елегантни Дамски Рокли на GANG

Кой е най-добрият избор за ежедневна визия за теб? Нека познаем – дънки или удобни панталони и тениска/блуза или риза. Несъмнено това е добър вариант, що се отнася до удобството и нуждата БЪРЗО да решим какво да облечем за деня. Но къде остана женствеността, кокетството и онова усещане, че някой те забелязва, което жените така безпогрешно улавят?

Отговорът е – забравили сме ги някъде далеч във времето, когато жените са били като цветя, разхождащи се по улиците на града, облечени в своите пъстри рокли. След Втората Световна Война жените са уморени от еднообразието на униформите, семплите дрехи, липсата на цвят и стил. Този период напомня много на съвременната мода, която, макар и незасегната от лишения, упорито върви към семпли и унисекс модели, лишени от заряда на женствеността. Не е случаен бумът на ретро-марките за дамска мода, който неотдавна започна на запад. Това е своеобразен протест на съвременната жена срещу модното статукво, което от години я поставя във властта на дънките и панталоните. Не че в тях има нещо лошо, особено в дънките – но те се превърнаха в униформа на съвремието и с идването им на мода носенето на рокля през деня стана по-скоро изключение. Изключение станаха и жените, които истински се открояват.

А роклята, дори най-обикновената,  е нещо много специално – знаеш ли, че можеш да имаш няколко рокли с една и съща кройка, в различни цветове и от различни материи, и да изглеждаш различна всеки ден? Това е нещо почти магично и не е за подценяване. Напомня за вълшебната способност на жената да се променя. Да, роклята е женски образ, който само чака да бъде облечен, за да му се вдъхне живот и да шества щастливо по улиците на града. И  може всеки ден да има нова и различна същност. Защо да пазим това невероятно усещане само за вечер или за редките специални случаи?

Казват, че модата винаги да гледа напред. Историята обаче се повтаря. Нуждата да бъдем различни надделява, както надделява и нуждата отново да бъдем жени, в истинския смисъл на думата. И не, това не означава, че с дънки и блуза си по-малко жена, напротив. Просто с рокля си жена по друг, специален и неповторим начин. Ежедневните рокли се връщат – красиви, удобни и непретенциозни, те отново са тук, за да запазят способността ти да бързаш, но и да върнат женствеността и кокетството в деня ти.

Разгледай колекцията Елегантни Дамски Рокли на GANG.BG и позволи на някоя от нашите рокли да те накара да се почувстваш специална, още днес.