Изберете вашата държава и език
 
6 окт. 2018

МАКСИ МОДА: за качествените дрехи в големи размери

news-image

 

КЛИКНИ ТУК ако искаш веднага да разгледаш МАКСИ КОЛЕКЦИЯТА

 

МАКСИ мода, дрехи в големи размери, плюс номерация – това са най-честите начини, по който биват назовани колекции, предлагащи дрехи за жени, които не могат или не желаят да се впишат в съвременната идея за „стандартна фигура“. За съжаление, особено в нашата страна, предлагането на такива модели е изключително скромно, а е обект и на множество забележки. Казваме го от позицията на бранд, който предлага по две колекции макси рокли, туники и блузи, дънки и панталони и сезонни модели и който знае колко отговорно и трудно е да направи правилен подбор, гарантиращ не само разнообразие, но и качество. 

Напоследък се забелязва известно раздвижване и някои онлайн-магазини, които не са били познати до момента с МАКСИ колекции, правят опити да дадат своя принос към предлагането на такива модели. Това само по себе си е чудесно, но и изпълнено с множество условности.

През последните години в GANG правим съзнателни усилия да предложим и модели в големи размери и естествени материи на нашите клиенти. Смело можем да кажем, че придобихме наистина безценен опит и вече сме специалисти за нашия пазар относно какви са минимум условията, на които една дреха трябва да отговаря, не само за да бъде наречена МАКСИ , но и да е такава в действителност. Това е много важно, защото често се случва да има сериозни разминавания между очакванията на клиента и характеристиките на готовия модел.

Проблемът най-често е в това, че за много търговци, а и за немалко производители, МАКСИ означава едно единствено нещо – дрехата да е по-голяма от най-големия номер в „стандартната номерация“ – обикновено над 48 /XL/. Да се върви само в тази посока при производството и подбора на тези модели обаче често води до разочарование сред крайните клиенти, защото се пропускат редица важни за тях детайли, в следствие на което битува една всеобща констатация, че качествени дрехи за едри дами просто няма.

Една от основните причини за това се корени в липсата на каквито и да било общоприети стандарти кои размери са „големи“, както и точно на какви обиколки отговарят тези размери. Например, при едни производители размер 52 /2XL/ е с тотално различни обмерни данни от размер 52 /2XL/ при друг производител. Ето защо много клиенти са объркани относно своя размер и не могат да открият и да разчитат на точен и единен ориентир, по който да го определят.

Одобрени и всеобщи стандарти обаче си съществуват – при това съвсем официално. Проблемът е, че да се произведат МАКСИ дрехи, които действително да отговарят на тях е във възможностите на малцина – изискват се големи моделиерски умения, както и готовност да не се правят компромиси с платовете и материалите. Немалко производители на дрехи предпочитат да се възползват от голямото търсене на такива колекции като залагат единствено на некоректна и абсолютно подвеждаща номерация, с която клиентът да бъде привлечен.

В GANG сме решили този проблем по най-лесния начин – ползваме таблица с размери изцяло по стандарт и зареждаме само от производители, които се съобразяват с този стандарт. При нас 56 /3XL/ е винаги 56 /3XL/ и винаги отговаря на посочените в таблицата обиколки. Ако при конкретна кройка или материя се наблюдават отклонения – дрехата стои по-свободно, или по-вталено например, винаги предоставяме информация какво да очакват нашите клиенти.

Друг проблем в предлагането на големи размери е схващането, че една МАКСИ дреха е само размер. Всяко тяло, независимо от размера, е не само сбор от обиколки, а и пропорции. Това е изключително важно, защото една фигура не стои на едно място, тя се движи. И начинът, по който обемите на тези движения са съобразени с обемите на самата фигура при правенето на кройката, е от ключово значение за визията и комфорта на тялото, което ще облече готовата дреха. Изумително е колко често това базисно правило в конструирането на дрехи е напълно пренебрегвано при шиенето на МАКСИ модели. Често се счита за достатъчно да се даде голяма свобода на основните обиколки, а изключително важни мерки като ширина на раменете, обиколка при ръкавната извивка, ширина на ръкав, подходяща обща дължина и други са оставени на заден план. Пример за това са „МАКСИ“ дрехи, които са чисто и просто модели, скроени да бъдат много свободни, но реално са в малки размери и това, че са по-широки далеч не ги прави подходящи за по-едри дами.

Ние правим целенасочено усилие да проверяваме важните обиколки на всеки един МАКСИ модел, още в момента, в който правим подбора. По този начин сме сигурни, че дамата, която ще си го закупи, ще получи не само дреха в хубав цвят например, а втора кожа, в която да се чувства красива и да й е удобно да води живота, който на нея й харесва.

Изключително важна характеристика на качествената МАКСИ дреха е и материята. Това принципно е важна характеристика на всяка дреха, не само на тези в големи размери, но при последните това е от наистина огромно значение. Естествените, дишащи, меки материи са най-подходящият избор. Открили сме, че най-успешните ни МАКСИ модели са от фин памук или вискоза със свободни кройки, или по-обрани силуети от качествени трика с добра еластичност. Само при нас могат да бъдат намерени и етно МАКСИ модели – същински бижута от фантастични платове с красиви бродерии и принтове.

След всичко казано до тук е редно да се обърне внимание и на един фактор, който няма пряко отношение към качеството на дрехите, но не е никак маловажен относно това възможно най-много МАКСИ дами да имат достъп до красиви и качествени дрехи. Това е цената. Ясно е, че при толкова много изисквания стойността на истински качествените модели в големи размери е висока. Но трябва да се има предвид и следното – търсенето е голямо и това често е причина за сериозни спекулации с цените. Факт е, че да се произведе хубав МАКСИ модел не е евтина задача, ако се прави както трябва. Но това не е причина за баснословно високи цени, само защото предлагането не е голямо. В GANG търсим най-доброто съотношение цена-качество и към момента предлагаме едни от най-изгодните цени за дрехи в големи размери на нашия пазар. Наскоро започнахме да предлагаме и бутикови предложения, с по-високи цени, от наистина страхотни естествени материи и с голямо старание в изработката, към които не можахме да останем безразлични и които, за наша радост, бяха оценени и си спечелиха много верни клиенти.

Щастливи сме, че GANG не ограничава идеята си за стил само до ограничен набор от размери. Модата – това не са обиколки и обеми, а стил, качество и общо усещане за естетика, която трябва да бъде достъпна за всички. В този смисъл нашите МАКСИ клиентки могат да разчитат, че както досега, така и занапред, ще получават най-доброто от това, което производителите на могат да предложат.

Разгледай текущите ни МАКСИ предложения тук --> МАКСИ МОДА

Внимание! В нашата таблица с размери вече не използваме буквени означения, а цифрови - според европейския стандарт. Познатите вече МАКСИ размери са преобразувани в цифри както следва: 48 /XL/, 50 /XL+/, 52 /2XL/, 54 /2XL+/, 56 /3XL/, 58 /3XL+/, 60 /4XL/, 62/4XL+/, 64 /5XL/.