Изберете вашата държава и език
 
18 ян. 2017

ПРОЛЕТНИ ЯКЕТА - коя е първата дреха, с която да се зарадваш за пролетта?

news-image

Прочети още за ПРОЛЕТНИТЕ ДАМСКИ ЯКЕТА и любовта към цветните връхни дрехи

Има един начин, по който можем да преборим падналия тонус през зимата – като обърнем поглед към пролетта. Не е никак случайно, че много дизайнери и търговци на дрехи започват да предлагат пролетните си колекции още през януари. Първо – в тях има модели, които прекрасно можеш да носиш веднага, и второ – няма нищо по-освежаващо от това да закачиш в гардероба си първото пролетно яке, и да бъдеш готова да заблестиш още в първия по-топъл ден. В нашата страна тези дни идват изневиделица и се чувстваме отговорни да поглезим и подготвим клиентките си за този все по-очакван слънчев миг. 

Като всеки търговец, който отделя време да наблюдава внимателно своите клиенти и да се информира за техните нужди сме забелязали, че при българката не е често срещано явлението да се пазаруват дрехи преди да им е дошъл сезонът. Това е напълно разбираемо – особено на границата между зимата и пролетта има много разходи, а и времето е твърде студено, за да си позволим често да мислим за пролетта, или пък да пазаруваме пролетни дрехи.

Факт е обаче, че с настъпването на сезона започва и голямото пазаруване, а с него и някои трудности – бързо се изчерпват бройки и размери. Особено на цветните дрехи – „изгладнелите“ за цвят и настроение дами бързат да се облекат цветно и красиво за първите топли слънчеви лъчи.

В този смисъл, има една дреха, която си заслужава да имаш навреме – цветното пролетно дамско яке. 

Дългогодишният ни опит в предлагането на дaмска мода потвърждава всяка година, че най-голямо търсене има на цветни пролетни якета. Добре подбрани като кройка и нюанс, те перфектно се вписват в гардероба и правят на пух и прах разпространеното схващане, че свежите цветове нямат място сред връхните ни дрехи.

Именно опитът ни научи и кои пролетни якета наистина си заслужават. След дълги години обиколки из модните фабрики и стремежът да сме на ниво, смятаме, че качественото пролетно яке е леко, от проветрива и бързо съхнеща материя, спортно-елегантно и в наситени, свежи цветове. В крайна сметка качеството и комфортът са на първо място, но удоволствието при носене е не по-маловажно от тях. Да изразиш себе си по красив начин, без компромис с удобството – това е формулата на всяка качествена дреха и якетата не правят изключение. Даже за тях това важи с най-голяма сила, защото ги купуваме най-рядко и разчитаме да ни служат вярно възможно най-дълго.

 За да сме максимално полезни, решихме да те информираме за най-важните неща, на които да обърнеш внимание когато си купуваш яке. За нас те са критерии за качествено изпълнение, практичност и гарантирано удоволствие и радост при носене.

МАТЕРИЯ - за разлика от палтата и зимните якета,  които следим да са от вълна или добре подплатени, ватирани и т.н пролетното яке трябва да бъде тънко. И не защото през пролетта не става студено, а защото тогава най-добра работа ни върши обличането на дрехи, които можем да махаме или пък слагаме при промени в температурата. С други думи, тънкото яке не само се справя по-добре при умерените преходни температури, но и позволява да бъде комбинирано с други тънки дрехи и събличано/обличано отново, ако се налага. Стремете се да подбирате якета от шлиферни платове, шушляци и промазки, защото те съхнат бързо и се перат много лесно. Това е важно предвид непредвидимия характер на пролетното време и склонността му да ни изненадва с внезапни и обилни дъждове.

КРОЙКА – що се отнася до кройките на пролетните якета, а и за всички връхни и дрехи като цяло, те зависят изцяло от предпочитанията и особеностите на фигурата на всяка жена. Забелязали сме обаче, че спортно-елегантните модели се харесват най-много и има защо – пасват на много различни стилове, кроени са за да бъдат преди всичко удобни и създават онзи леко небрежен, но спретнат вид, за който толкова си мечтаем след дългите зимни месеци, които сме прекарали опаковани и стегнати здраво във вълнени палта и пуловери. Особено добри са моделите, които могат да се прибират в талията, имат удобни джобове, възможност за навиване на ръкавите и качулки или високи яки, които да предпазват от по-силен вятър.

ЦВЕТОВЕ – за дамите, които се вълнуват от модни тенденции ще кажем, че тази пролет на мода ще са не просто свежите, а ярките цветове – електрик, жълто, оранжево зелено, циклама. За всички останали обаче важи преди всичко това– който и цвят да изберете, няма да сгрешите, защото пролетта обича всички нюанси, стига да носят добро настроение и самочувствие.

Ако сме те вдъхновили за пролетна мода и искаш да разгледаш наистина качествени и красиви модели, виж нашите ПРОЛЕТНИ ЯКЕТА

Нека бъде пролет!