Изберете вашата държава и език
 
30 авг. 2016

ЗА ЕСЕНТА С ЛЮБОВ...И С ПОДХОДЯЩИ БИЖУТА

news-image

Какво прави едно бижу подходящо за есента?

Чудно е циганското лято – комбинация от лято и есен, хлад и топлина се редуват абсолютно непредсказуемо. Скоро ще настъпи разгарът на така наречения „преходен сезон“, в който е много трудно да мислиш за стила си, защото често не можеш да си сигурна какво ще бъде времето в следващия половин час.

Дали защото навън все още е приятно топло или защото не ни се иска лятото да свърши, някак все не ни се губи време за обличане. Не остава време за детайли. Именно в тях обаче се крие разковничето на това да останеш ефектна, въпреки капризите на времето. И то само с един жест – подходящото бижу.

Широко разпространено е схващането, че бижутата нямат сезонност. Да, те наистина не топлят или разхлаждат. Но със своите форми, цветове и стилове, те влияят на възприятията ни, а те всеки сезон реагират на различни стимули. Ето защо сме много заинтригувани от идеята за ЕСЕННИ БИЖУТА и сме щастливи, че с последното ни зареждане имаме възможност да ти предложим великолепни артикули, които перфектно се вписват в това вдъхновение.

Какво прави едно бижу подходящо за есента?

Когато подбирахме моделите за есенната ни колекция бижута най-напред помислихме за цветовете. Есенното слънце грее по различен начин и отразява нюансите по един по-деликатен и по-топъл начин. Красивите и наситени цветове направо блестят. Но внимание – красиви и наситени не означава ярки. Неоновите, електрикови или прекалено светли нюанси не се вписват в есенната ни палитра. Оставихме ги за лятото и вместо тях се насочихме към дълбоки, пълни с живот нюанси на топло жълто, охра, тъмновиолетово, тъмнозелено, наситено синьо.

Индийските бижута почти винаги имат метален обков или орнаменти. Металният обков им придава характер и завършен вид. Леко потъмненият и сякаш „опушен вид“ на използваната за изработката им сплав идеално се вписва в идеята „есен“.

Освен метал, има и други великолепни и естествени материали като дърво, текстил и мъниста, които при това са леки и позволяват не само лесно да се комбинират дрехи и бижута, но и бижута с още бижута!

Гривни, пръстени, обеци, колиета – какво ще избереш зависи изцяло от личния ти вкус и навици. От тях зависи и дали ще комбинираш, или ще заложиш на един-единствен, силен детайл. Бихме ти препоръчали в личната ти колекция да имаш едно по-масивно колие – подходящо за едноцветни блузи и ризи, но не и за тези с прекалено отворено деколте, защото това съчетание би те направило да изглеждаш по-едра. Хубава, ефектна гривна ще ти е от полза за семпли блузи с по-къси ръкави, в които ръцете изглеждат някак „празни“.

Интересно решение е ефектният колан. Свикнали сме да гледаме на този аксесоар доста прагматично, и да го преценяваме по-скоро като елемент с функционална и „допълваща“ дрехата стойност, а не като нещо, което може да бъде прекрасен самостоятелен акцент. В нашата колекция предлагаме няколко варианта на колан от мъниста на фигури, от който можеш да очакваш именно това.

И накрая -  ако харесваш големите, ефектни обеци – прекрасно. Но имай предвид, че трябва да ги съчетаеш много внимателно с тоалета си, защото понякога придават излишна „натруфеност“. А есента е баланс, мярката – между топлината и студа, между слънцето и облаците. И тази мярка, заложена в начина на обличане, те застрахова от грешки. Довери й се.

Но все пак, защо бижута ЗА ЕСЕНТА?

Защото бижуто е най-лесният начин да си придадеш индивидуалност, независимо дали си облечена семпло, или по-ефектно. То не влияе на усещането за топлина или студ, но те допълва еднакво добре, когато си облечена и с много, и с малко дрехи. То е пресечната точка между блузата с жилетка, които слагаш заедно сутрин преди работа и разделяш, когато припече обедното слънце, само за да ги събереш отново в късния следобед. Правилно подбраното бижу ти помага да се разделяш с излишни пластове дрехи без да се разделяш с ефектния си вид. Струва си да инвестираш в подходящи модели именно сега, когато периодът на трудно напасване с гардероба започва. КЛИКНИ ТУК и избирай от най-доброто.