Изберете вашата държава и език
 
6 апр. 2016

ЗАЩО ДРЕХИТЕ ОТ ЕСТЕСТВЕНИ МАТЕРИИ ИМАТ ВИСОКО КАЧЕСТВО

news-image

ЗАЩО ДРЕХИТЕ ОТ ЕСТЕСТВЕНИ МАТЕРИИ ИМАТ ВИСОКО КАЧЕСТВО

Ако си се разхождала по главната търговска улица на поне един голям европейски град, със сигурност си забелязала много магазини на популярни модни марки, които са се доказали във времето не само с голямо разнообразие, вдъхновено от последните модни тенденции, a и с високото качество на дрехите от естествени материи. Вероятно не си си задавала въпроса от къде всъщност идват всички тези стоки - сезон след сезон? Къде се намират производители, които съумяват да съчетаят познаването на европейския вкус с технологичните възможности за производство на качествени изделия от естествени материи?

Отговорът се крие около 4000 години назад във времето, когато се появяват едни от първите текстилни тъкани в днешна Индия. Топлият климат на страната по необходимост определя фокуса в производството на естествени нишки. Именно получените от тях тъкани са най-подходящи за топлото и влажно време. Това прави индийците недостижими в познаването и производството на качествени естествени платове от лен, коприна, памук и вискоза. Днес, хилядолетия по-късно, те имат вече близо 7000 фабрики за производство и обработка на текстил. Това ги прави втория по-големина производител на тъкани в света. Съвсем естествено се развива и шивашката индустрия - традицията, опитът и възможностите на която не остават незабелязани от големите модни марки. Огромен брой от тях изнасят производството си в Индия. С времето индийците се специализират в изработката на европейски стил дрехи в естествени материи, а под зоркото око на марките, за които шият, започват да прилагат и най-високите стандарти за качество. Така придобиват европейски поглед върху модата и вкусове, които нямат нищо общо с традиционното облекло, с което сме свикнали да свързваме тяхната невероятна култура.

Защо е важно всичко това? Защото вероятно си чувала, че индийските дрехи са скучно еднообразни и понякога дефектни. Дефектите са безспорно неприятни. Сигурно не е трудно да си представиш ситуация, в която си купуваш нова дреха, прибираш се, обличаш я и забелязваш проблем – крив шев, сгрешена кройка, дупчица в плата. Най-малкото си разваляш страхотното настроение от новата придобивка.

Преди много години, в самото начало на GANG имахме горчив опит с проблеми от такъв характер. Затова с времето по-добре от всеки друг на пазара се научихме как да различаваме и подбираме качествените от некачествените изделия. Създадохме наша система за качествен контрол, за да сведем вероятността да развалим настроението ти до минимум. Така преди да бъде качена в онлайн магазин GANG, всяка дреха преминава през щателна проверка за дефекти по плата или шевовете. След това се облича, за да се прецени дали всичко с кройката е наред. Тъй като дрехите идват от много и различни производители, се налага да сверяваме всяка една бройка и да стандартизираме размера й спрямо нашата таблица. Всички тези мерки се оказаха много успешни, защото имаме под 5% връщания на месец, от който делът на върнатите дрехи с дефект е почти нищожен. Самата еволюция в начина на работа на индийските фабрики също спомогна за тази промяна и представата за индийските дрехи като недостатъчно качествени е вече мит.

Именно контролираното качество е причината, редом с красивите, вечно актуални етно модели, да заложим и на по-съвременни като визия предложения. И дума не може да става за липса на разнообразие в онлайн магазин GANG. А ти спокойно можеш да се наслаждаваш на предимствата на дрехи от великолепни естествени материи и възможността да се облечеш модерно, без да се отказваш от комфорта на небрежната градска елегантност. Бъди стилистично уникална, изглеждай шик и се чувствай свободна! КЛИКНИ ТУК и разгледай.

Екипът на GANG

GANG - единственият онлайн магазин, който предлага основно естествени материи и бижута.